Plinsko grijanje

Plinsko grijanje je danas najraširenije i najisplativije. Može biti na prirodni plin (metan), ili na ukapljeni naftni plin (propan butan).  Koju god vrstu plina koristili, uređaji su isti a samo malom adaptacijom plamenika i regulacije se vrši preinaka.

Glavno pitanje izbora je dostupnost energenata, i ukoliko je prirodni plin u vašoj blizini, svakako je isplativo koristiti ga.

Izbor uređaja je vrlo velik, od malih do velikih snaga, ovisno o potrebama. U stanovima je često rješenje zidni uređaj, koji je vrlo prihvatljivo rješenje zbog malo raspoloživog mjesta.

Plinski uređaji zagrijavaju PTV (Potrošnu Toplu Vodu, vodu za piće – tuširanje) i sustav grijanja. Sustavi grijanja mogu biti izvedeni kao radijatorski, podni, zidni, konvektorski ili kombinacija. To ovisi o željama korisnika i postojećoj situaciji u objektu.

Kod plinskih uređaja svakako preporučamo kondenzacijske uređaje koji štede energiju i manje onečišćuju okoliš.

Ukoliko namjeravate ugraditi plinsko grijanje, u novi ili adaptirani objekt, slobodno nas zatražite ponudu.

Za sve instalacije radimo energetske proračune, kako biste dobili sustav koji će vam biti po mjeri; ne prevelik i preskup, niti premali i nedovoljno snažan. S tako projektiranim grijanjem dobivate najviše za vaš novac i ugodno temperirani prostor. Oprema je od pouzdanih dobavljača, a ugradnju rade iskusni instalateri.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *