Centralno grijanje

Današnji sustavi grijanja doma i javnih prostora moraju osigurati 3 uvjeta:

  • ugodnost za boravak ljudi
  • dobar sustav upravljanja grijanjem
  • što manji troškovi režija i održavanja

Da bi to ispunili, moraju se dobro isprojektirati, kako ne bi bili nepotrebno veliki (i preskupi), odnosno preslabi. Loše posloženi sustavi centralnog grijanja za posljedicu imaju neugodne temperaturne uvjete i povećanu potrošnju energenata.

Dobar sustav grijanja znatno podiže kvalitetu življenja u domu. Loša rješenja i najljepše građevine čine neželjenima za boravak. Na izbor su vam energenti poput plina (zemnog ili propan-butana), krutih goriva (drva, piroliza) ili tekućih goriva. Odgovarajućim kotlovima njihova toplinska energija se može iskoristiti i rasporediti po prostoru preko cijevnih razvoda i raznih grijaćih tijela.

Cijevni razvodi se danas najčešće rade od posebnih kompozitnih, polimernih materijala. Alternativa su metalne cijevi, koje se sve manje koriste zbog vidnih nedostataka u odnosu na kompozitne (cijena, trajnost, higijena, jednostavnost  i niža cijena ugradnje).

Grijaća tijela, koje šire toplinu po prostorijama su sustavi podnog i zidnog grijanja, radijatori, razne vrste ventilokonvektora. Važno je da se postave na pogodna mjesta, s dobro odabranim toplinskim učinkom.

Sustavi grijanja su tromi, što znači da treba proći neko vrijeme da bi dobili željene temperature. Često nam zna biti i prevruće. Da bi cijeli sustav bio ono što želimo, nužna je dobra regulacija sustavom, odnosno elektronsko upravljanje, gdje vi samo birate uvjete i željene temperature. Kvalitetan regulacijski uređaj popvećava ugodu boravka i snižava troškove energenata.

Za sve instalacije radimo energetske proračune, kako biste dobili sustav koji će vam biti po mjeri. Oprema je od pouzdanih dobavljača, a ugradnju rade iskusni instalateri. Slobodno se javite ako trebate ponudu:

Plinsko grijanje
Kondenzacijska tehnologija
Podno grijanje
Radijatorsko grijanje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *